VEKOP-1.2.6-20-2020-00640

Projekt azonosítószáma:

VEKOP-1.2.6-20-2020-00640

Kedvezményezett neve:

H-Eco-Tech Kereskedelmi Kft.

Projekt címe:

H-Eco-Tech Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztése

Támogatás összege: 6 680 800 Ft

A támogatás mértéke: 70%

Projekt leírása:

A beruházás tárgya a cég versenyképességét és versenyelőnyét biztosító szakmai, műszaki tanácsadási technológiai eszköz, VR technológián alapuló, a kézi szórás elsajátítását segítő Festőszimulátor berendezés.

A projekt keretében a bevonattechnikai értékesített technológiai szolgáltatásokat kívánjuk fejleszteni 7112 '08 Mérnöki tevékenység, műszaki tanácsadás főtevékenységünk keretében. Ennek a tevékenységnek a kiteljesítése céljából szereztük be a Simspray-Go virtuális valóságon, technológián alapuló kézi ipari szórástechnikai gyakorlóeszköz, berendezés.

Élethű 3 dimenziós virtuális valóságot, valós fizikai eszközöket biztosít a berendezés, az ipari verziót modellezi le. Levegő és festék köd mentes oktatást, valós idejű képi visszajelzések ad a használójának. Festés közben nincs környezetszennyezés, anyag illetve energia fogyasztás. Könnyen, biztonságosan szállítható ez a rendszer.

Előnyei közé sorolható, hogy élethű élményt biztosít a használója számára, ahol valódi festőpisztolyt használnak miközben 100% virtuális valóságban történik a tanulási folyamat. Nincs szükség festő kamrára csak a gyakorlatban. Lehetővé teszi a professzionális festés és fényezéshez szükséges minden paraméternek a gyakorlását.

Várakozásaink szerint a fenti beruházás megvalósításával növelni tudjuk versenyképességünket, ezzel ellensúlyozva a járvány okozta gazdasági hatásokat, és lehetőséget biztosítva a cég hosszú távon is hatékony működéséhez szükséges munkaerő megtartására. Eredményként tehát optimalizálódna a gépparkunk és munkaerőkihasználtságunk a jövőben, cégünket gazdaságosabbá eredményesebbé tudnánk tenni.

Jelenleg egyre több nagyipari céggel folytatunk szállítói szakértői együttműködést, ahol a hangsúlyt technológiai segítségre helyezzük. (pl.: Audi Hungária Zrt., Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. stb.). A Simspray-Go VR szimulátor beszerzésével, a győri Audi Hungária Zrt. megrendelőnknek tudjuk teljesíteni azt az igényét.

A műszaki tanácsadási szolgáltatásunk keretében a győri szakiskola tanulói a SimSpray és Simspray-Go a festő - fényező - bevonatoló szimulátor által képessé válnak autófényező, festő és bevonatoló folyamatok elvégzésére a Audi Hungária Zrt.nél.

Versenyképességünk növelhető az eszköz beszerzésével, mivel a jelenleg óriási hiányt jelentő hiányzó szakképzett és jó gyakorlati felkészültséggel bíró munkaerőt segít biztosítani partnereink számára, oly módon hogy a használói csak megfelelő gyakorlati szórástechnikai képességeik megteremtése után fognak csak valóságos festékekkel dolgozni, így a környezetterhelést jelentősen csökkentjük a jelenlegi legjobb gyakorlatokhoz képest is. A szimulátor géppel történő oktatásban, tanácsadásban látjuk a jövőt. A kézi szórástechnológia ma a hiányszakmák közé tartozik nem csak hazánkban, de az egész világon.

Projekt befejezése: 2021.01.08